Ed Sheeran bereikt als eerste Brit deze Spotify mijlpaal

Geschreven door op 21 april 2015 om 12:14
Ed Sheeran naar Johan Cruijff Arena, Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Dat Ed Sheeran populair is, weten we wel. Dat hij een goede stem heeft, weten we ook. Maar dit?! Dit overtreft weer alles, ongelofelijk!

Ed Sheeran heeft 2 miljard streams op Spotify behaald. Hij was al de meest gestreamde artiest van 2014, maar nu is hij ook de tweede die dit record ooit heeft bereikt. Wil je zijn album niet meer op Spotify luisteren maar in je hand houden? Kijk dan even op Bol.com.

 

MIJLPAAL VAN ED SHEERAN

Ed Sheeran, de meest gestreamde artiest van 2014 op Spotify, is nu meer dan 2 miljard keer gestreamd. Daarmee is hij de eerste Britse artiest die deze mijpaal heeft bereikt. Mark Mitchell, General Manager, Atlantic Records UK vertelt: “Dat Ed twee miljard streams met slechts twee albums heeft bereikt is echt fenomenaal. Het onderstreept niet alleen de populariteit van zijn tijdloze sound en de explosieve groei van fans, het is ook een voorbeeld dat goede muziek op elk platform succesvol kan zijn. Hij heeft overal ter wereld al met zijn album ‘x’ in de top van de hitlijsten gestaan, maar we gaan nog niet stoppen. Hij is halverwege zijn wereldtour en we proberen nog steeds als ooit tevoren om hem te helpen om nog meer records te verbreken.”

WIE ZIJN DIE ANDERE BRITTEN?

 

Amy Winehouse

Amy Winehouse, die op 27-jarige leeftijd overleed, was ook Brits.
Lees ook: De legendarische club van 27 
Amy staat in de club van 27 omdat ze een invloedrijke musici was en haar levensstijl gekenmerkt werd door overmatig drugs- en alcoholgebruik. Echter, Ed Sheeran is meer gestreamd op Spotify. Hoe invloedrijk was Amy Winehouse dan echt?

One Direction

Hoe groot en populair de band ook lijkt, One Direction is met meer dan één miljard streams niet de populairste op Spotify. Ed Sheeran blijkt dus populairder te zijn dan de boyband. In principe, als je logisch nadenkt, is dit ook logisch. One Direction heeft veel gillende en jonge fans. Maar Ed Sheeran heeft waarschijnlijk fans in alle leeftijdscategorieën. Een veel grotere groep dus.

Adele

Adele is een heel ander verhaal. De zangeres is bang dat een release op streamingdiensten ten koste gaat van de verkoop van singles of albums. Daarom zijn er na het album van 2011, genaamd 21, geen nieuwe nummers meer gepubliceerd. Of ze Ed Sheeran anders wel had verslagen? Wij denken van niet. Adele is een artiest die iedereen kent, maar lang niet zoveel gevolgd wordt als Ed Sheeran.

Andere grote Britse artiesten zijn Robbie Williams, Paolo Nutini, James Morrison, Joss Stone en Duffy. Ondanks hun wereldwijde bekendheid, kunnen zij niet tippen aan Ed Sheeran.

 

KOPLOPERS OP SPOTIFY

Andere artiesten die ook goed gestreamd worden op Spotify zijn Eminem, Coldplay, Calvin Harris en Katy Perry. De volgende drie nummers zijn het meeste gestreamd in 2014:

1. Happy – From “Despicable Me 2” – Pharrell Williams

YouTube player
2. Rather Be (feat. Jess Glynne) – Clean Bandit
YouTube player
3. Calvin Harris – Summer
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.