Album David Guetta bevat tracks met John Legend en The Script

Geschreven door op 29 oktober 2014 om 10:31
David Guetta - Fotocredits TNS Sifres - CC Flickr (CC BY 2.0)

Op 24 november komt David Guetta met zijn nieuwe, zesde studioalbum. Op de nieuwe plaat zullen onder andere samenwerkingen met John Legend en The Script te vinden zijn. 

Nu dat David Guetta’s single Lovers on The Sun, een samenwerking met Sam Martin, in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland al op nummer één stond, lijkt zijn aankomende album Listen klaar om te bouwen op het succes van voorganger Nothing but the Beat, die driemaal de platina-status behaalde. Naast John Legend en The Script hebben ook artiesten als Emily Sandé, Nicky Minaj & Afrojack en Sia een aandeel bij nummers op het album.

“Ik had kunnen kiezen om dezelfde stijl te hanteren waar ik zo succesvol mee ben geworden, maar ik wil groeien als producer en mijn grenzen opzoeken.”, aldus David Guetta. “Ik wil nieuwe ideeën proberen en uit mijn comfort-zone stappen. Nummers maken die opvallen, of ze nou gespeeld worden door een DJ, een rockband of een orkest.”

“Voor het album heb ik gewerkt met piano, violen en gitaren en die samengesmolten met elektronische elementen. Tekstueel gezien is het mijn meest persoonlijk album, vandaar dat ik het album de naam Listen heb gegeven. Het is nog steeds Dance, maar wel direct uit het hart.”

Tracklist David Guetta – Listen

01 Dangerous feat. Sam Martin
02 What I Did For Love feat. Emeli Sande
03 No Money No Love feat. Elliphant & Ms Dynamite
04 Lovers On The Sun feat. Sam Martin
05 Goodbye Friend feat. The Script
06 Lift Me Up feat. Nico & Vinz, Ladysmith Black Mambazo
07 Listen feat. John Legend
08 Bang My Head feat. Sia
09 Yesterday feat. Bebe Rexha
10 Hey Mama feat. Nicki Minaj & Afrojack
11 Sun Goes Down feat. MAGIC! & Sonny Wilson
12 S.T.O.P feat. Ryan Tedder
13 I’ll Keep Loving You feat. Jaymes Young & Birdy
14 The Whisperer feat. Sia

Aanstaande vrijdag, op 31 oktober, verschijnt de video voor de single Dangerous, met Sam Martin.

David Guetta Listen

David Guetta

David Guetta werd op 7 november 1967 geboren in Parijs en is een Franse dj. Tegenwoordig wordt hij echter steeds vaker beschouwd als een producer die Dance-en Pop-muziek veelvuldig combineert en samensmelt tot één geheel, daar waar hij voorheen nog ‘gewone’ house-muziek maakte en draaide.

De eerste momenten waarop David Guetta bekendheid vergaarde waren met de singles Love Don’t Let Me Go en The World is Mine, die in respectievelijk 2002 en 2004 uitkwamen. Zijn échte succes begon echter pas in 2009, toen hij samen met Kelly Rowland het nummer When Love Takes Over schreef. Die single, die in Nederland de tweede plek behaalde, markeerde het begin van David Guetta’s crossover tussen Dance en Pop.

Die lijn wordt tot op heden doorgezet, met samenwerkingen met artiesten als Akon, Rihanna, Snoop Dogg, Sia (Titanium). Die muzikale richting was ook de echte reden voor zijn immense succes, getuige de prestaties van de daaropvolgende albums One More Love en Nothing But The Beat, waarbij eerstgenoemde zelfs genomineerd werd voor een Grammy.

Beluister hieronder zijn doorbraakhit When Love Takes Over, hitsingle Titanium en laatste hit Lovers on The Sun, .

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.