Foo Fighters brengt serenade aan 70-jarige fan

Geschreven door op 28 oktober 2014 om 15:17
Dave Grohl (Foo Fighters)- Lindsay (Wikimedia Commons)

De Foo Fighters hebben een serenade gebracht aan het adres van een 70-jarige fan. Dat gebeurde tijdens hun optreden in het Life is Beautiful-Festival in Las Vegas.

De band was de afsluitende act van het festival op zondag. Aan het einde van hun optreden besloten ze om een 70-jarige bezoekster van het festival in het zonnetje te zetten door het daaropvolgende nummer aan haar op te dragen.

“Dit nummer dragen we op aan de jarige Carter”, kondigde Dave Grohl, frontman van de Foo Fighters, aan, net voordat de band een ballade-versie van het nummer Big Me in startte. “Carter is een grote Foo Fighter-fan en is vandaag 70 jaar geworden.”

Bekijk hieronder de video van de gespeelde Ballad.

YouTube player

Foo Fighters

De Amerikaanse band Foo Fighters werd gevormd nadat Nirvana uiteen viel door het overlijden van Kurt Cobain. Dave Grohl bracht in 1995 onder de naam Foo Fighters een gelijknamig album uit, een verzameling nummers die hij bijeen schreef in zijn Nirvana-periode. In de daarop volgende maanden formeerde hij een band met bassist Nate Mendel, drummer William Goldsmith en gitarist Pat Smear.

In 1997 verliet William Goldsmith de band, waarna Taylor Hawkins zijn plek overnam.  In 1999 kwam er een extra gitarist bij de band, in de vorm van Chris Shiflett. De twee meest succesvolle albums van de Foo Fighters tot op heden zijn Wasting Light uit 2011 en Echoes, Silence, Patience & Grace uit 2007. Wasting Light behaalde in Nederland ooit nog de tweede plek in de charts, maar een nummer 1-hit of album zat er tot nu toe nog niet in voor de Amerikaanse band.

Eerder deze week noemde frontman Dave Grohl de naam Foo Fighters nog de ‘domste artiestennaam’ ooit. “Als ik had geweten dat de band langer dan anderhalve maand zou bestaan, had ik wel een betere naam gekozen.”

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Foo Fighters Nieuws · Nieuws · Videos