Tony Bennett weer oudste artiest met nummer 1-album

Geschreven door op 2 oktober 2014 om 8:42
Tony Bennett - Credits Tom Beetz - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Tony Bennett heeft het weer voor elkaar. Met zijn 88 (!) jaar is de Amerikaanse zanger voor de tweede maal in zijn loopbaan de oudste artiest met een nummer 1-notering.

Met maar liefst 131.000 verkochte exemplaren kwam het duetalbum Cheek To Cheek, samen met zangeres Lady Gaga, binnen op de eerste plaats. Dat meldde Billboard gisteren.

De vorige keer dat Tony Bennett zich naar de top van ranglijst zong was met zijn album Duets II, wat voor zijn eerste nummer 1-positie zorgde. Ook op dat album fungeerde Lady Gaga. Mits die bijdrage meetelt, is het voor de zangeres de vierde keer dat zij de hoogste positie in de Amerikaanse albumlijst bereikt. Eerder scoorde zij met haar eigen soloalbums Born This Way, uit 2011, en Artpop, uit 2013.

Tony Bennett

Tony Bennett, die geboren is als Anthony Dominick Benedetto, kwam op 3 augustus 1926 ter wereld in Queen, New York City. De Amerikaanse zanger ontwikkelde al snel een actieve liefhebberij voor zowel populaire muziek als jazzmuziek.

Zijn muzikale loopbaan loopt inmiddels al 55 jaar, waarin hij 17 Grammy Awards wist binnen te halen. Hieronder viel ook de Lifetime Achievement Award in 2001. Hij wordt beschouwd als de laatste grote crooner uit het gouden tijdperk van het genre van bijvoorbeeld Frank Sinatra en Dean Martin, en is een vooraanstaand vertolker van het Great American Songbook. Tony Bennetts grootste hit is ongetwijfeld I Left My Heart in San Francisco, waarvoor hij een Record of The Year Grammy Award voor in ontvangst mocht nemen, in het jaar 1962.

Tip: Tony Bennett’s nieuwe album Cheek to Cheek is gemakkelijk verkrijgbaar bij bol.com.

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Tony Bennett Nieuws