Queen & Adam Lambert 30 januari naar Ziggo Dome

Geschreven door op 29 september 2014 om 11:55

Queen-muzikanten Bryan May en Roger Taylor zullen samen met zanger Adam Lambert op 30 januari 2015 te zien zijn in de Ziggo Dome te Amsterdam. 

Gitarist Bryan May en drummer Roger Taylor waren sinds febrari 2012 een nieuwe samenwerking aan gegaan, ditmaal met Adam Lambert (voorheen met Paul Rodgers). Sindsdien hebben ze al gezamenlijk enkele malen opgetreden onder de noemer Queen & Adam Lambert, waarna ze nu dus ook in Nederland een concert verzorgen.

Voorverkoop Queen & Adam Lambert

De voorverkoop voor het concert van Queen & Adam Lambert in de Ziggo Dome start op vrijdag 3 oktober om 10.00 en verloopt via de website van Ticketmaster. De prijs van een kaartje start vanaf 55 euro exclusief servicekosten. Mocht het zich voordoen dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn, dan is het vaak nog mogelijk om via een secundaire ticketshop kaarten te bemachtigen.  Een van de mogelijke secundaire ticketshops is Topticketshop.

 

Queen

Queen is een Engelse rockgroep. De band is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80 en 90, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige liveoptredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste liveoptreden aller tijden.

Queen’s grote doorbraak begon in 1974 met de singles “Killer Queen” en “Now I’m Here” van het album Sheer Heart Attack en jaar later met het album A Night at the Opera met de nummer 1-hit “Bohemian Rhapsody”. Queen heeft in totaal vijftien studioalbums uitgebracht. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht, waardoor Queen een van de meest succesvolle bands ter wereld is.

Na Mercury’s overlijden in 1991 heeft John Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samenwerken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Nu is het de beurt aan Adam Lambert om Queen’s eer hoog te houden.

Tip: Queen’s laatste compilatie, genaamd Absolute Greatest, is te bestellen via bol.com.

Bekijk hieronder een deel van het San Jose-concert van Queen & Adam Lambert.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertaankondigingen · Nieuws · Queen Nieuws