Martin Garrix rijkste tiener in Electronic Dance Music

Geschreven door op 23 september 2014 om 10:10
Mysteryland, Martin Garrix - Foto: ANS Press Society News (Bron: Flickr) (CC BY-ND 2.0)

Martin Garrix is de rijkste tiener binnen de industrie van Electronic Dance Music. Dat meldt de website van Celebrity Net Worth. 

Volgens de website, die vorig jaar ook al een controversiële lijst uitbracht van ’s werelds rijkste dj’s, heeft de jonge, Nederlandse dj een netto waarde van 14 miljoen dollar. Omgerekend is dat iets meer dan 18 miljoen euro.

Ter vergelijking, Tiesto, ook wel bekend als Tijs, zou een netto waarde vertegenwoordigen van 90 miljoen dollar (ruim 115 miljoen euro) en Armin van Buuren zou 46 miljoen dollar (59 miljoen euro) waard zijn. De lijst op de website heeft wel een duidelijk verschil met de jaarlijkse lijst van Forbes. Forbes richt zich namelijk op het jaarlijkse inkomen per persoon, terwijl Celebrity Net Worth zich richt op de totale waarde die aan een artiest gekoppeld kan worden.

Martin Garrix

Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix, werd op 14 mei 1996 geboren in Amstelveen, wat hem op het moment van schrijven 18 jaar maakt. De Nederlandse superster, die onder contract staat bij Spinnin’ Records, begon zijn carrière met de hit BFAM, samen met Julian Jordan, die tevens bij Spinnin’ Records is aangesloten.

Zijn bekendheid groeide echter exponentieel toen zijn single Animals uit werd gebracht en in korte tijd alle hitlijsten over de hele wereld veroverde. Sindsdien wordt hij wereldwijd gezien als het grootste talent op het gebied van EDM, een status die hij meer dan waar maakt met zijn daaropvolgende singles.

In maart 2014 ontving  hij in de Verenigde Staten de platina status voor zijn single Animals. Met zijn nummer 1-positie met diezelfde single in de Britse hitparade is hij de jongste Nederlander ooit die in het Verenigd Koninkrijk op nummer 1 heeft gestaan. Onlangs rondde  hij een opleiding tot Dance Producer af op de Herman Brood Academie te Utrecht.

Beluister hieronder zijn hit Animals, al zal deze track zeker niet onbekend in de oren klinken.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Martin Garrix Nieuws · Nieuws