MTV Europe Music Awards: Hardwell en Afrojack genomineerd

Geschreven door op 16 september 2014 om 13:26
Logo MTV EMA (Europe Music Award) - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Hardwell en Afrojack zijn allebei genomineerd voor meerdere MTV Europe Music Awards. De wereldberoemde Nederlandse dj’s nemen het zelfs tegen elkaar op, in de categorieën Best Electronic en Best World Stage.

Naast de concurrentie van elkaar  hebben dj’s ook nog tegenstand te dulden van artiesten als Avicii, Calvin Harris en David Guetta voor de prijs van Best Electronic. Voor de andere award, Best World Stage, zijn naast de Nederlandse dj’s nog 12 anderen genomineerd, waaronder muzikanten als Pharrell Williams, Ellie Goulding en Nicole Scherzinger.

MTV Europe Music Awards

In de categorie Best Dutch Act neemt Hardwell, die afgelopen jaar de titel van ’s werelds beste dj mocht ontvangen, het daarnaast nog op tegen acts als Martin Garrix en Mr. Probz. Martin Garrix is vooral bekend voor zijn hit Animals, die in korte tijd de hele wereld in zijn ban had. Mr. Probz vergaarde vooral bekendheid door zijn hit Waves.

De MTV EMA’s  werden in 1994 voor het eerst uitgereikt. In het begin waren de prijzen een alternatief voor de Amerikaanse MTV Video Music Awards, omdat ook de EMA’s zich richtten op de beste videoclips. Inmiddels worden de prijzen uitgereikt aan artiesten die door Europa worden beschouwd als de besten in de muziekwereld. Bij de EMA’s bepaalt de stem van het publiek de uiteindelijke winnaar, in tegenstelling tot de VMA’s. Dit jaar vinden de MTV Europe Music Awards plaats in Glasgow op zondag 9 november.

Bekijk alle nominaties op http://nl.mtvema.com/en breng, indien gewenst, een stem uit.

Bekijk hieronder de video van de volledige uitreiking van de Europe Music Awards 2013.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Afrojack Nieuws · Hardwell Nieuws · Nieuws