Survivor Zanger Jimi Jamison (63) overleden

Geschreven door op 2 september 2014 om 13:22
Marc de Hond, Chris Trousdale, Nick Blixky, Pop Smoke, Feis, Greg Lake, Frank Noya, rod tempert, Phil Chess, Peter Burns, dead or alive, Overleden, Dood, overlijden, kaars (Publiek Domein) - Errol Brown, john holt, paul craft,jimi jamison, afscheid songs

Zanger Jimi Jamison van rockband Survivor en tevens vertolker van de tune van televisieserie Baywatch, is zondag op 63-jarige leeftijd overleden.

Jimi Jamison overleden

Jamison is overleden aan een hartaanval. Dit heeft zijn manager Sally Irwin vandaag bekend gemaakt. Jamison startte zijn muzikale carrière in 1967, toen zijn solosingle If I Cry verscheen.
In het daaropvolgende jaren werd hij de frontman van de uit band Target. Begin jaren tachtig was hij zanger bij heavymetalband Cobra.

In 1984 voegde Jimi Jamison zich bij Survivor, dat twee jaar daarvoor een wereldhit scoorde met Eye Of The Tiger. Jamison was tevens te horen in de film The Karate Kid. Het album Vital Signs was in 1985 goed voor de Amerikaanse top 10-hits High On You en The Search Is Over.

 

Rocky & Baywatch

Jamison behaalde zijn grootste succes als zanger van Survivor, toen het nummer Burning Heart gebruikt werd in de speelfilm Rocky IV. De single kwam op de tweede plek van de Amerikaanse hitparade terecht.

De solocarrière van Jamison wilde in de jaren negentig niet echt van de grond komen, ondanks dat zijn nummer I’m Always Here wekelijks te horen was als openingstune van Baywatch, met David Hasselhoff en Pamela Anderson in de hoofdrol. Ook werkte Jamison samen met onder meer Bobby Kimball, Krokus en ZZ Top.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Jimi Jamison Nieuws