One Direction concert belangrijke informatie en handige tips

Geschreven door op 16 juni 2014 om 18:35
One Direction - Fotocredits: Eva Rinaldi - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Ga jij naar het concert van One Direction op 24 en 25 juni? Artiesten Nieuws heeft voor jou alle belangrijke informatie en handige tips op een rijtje gezet. Zo ben jij goed voorbereid, en kan jouw avond bij One Direction niet meer stuk!

Aanvangstijden van het concert
Op de dag van het concert ben je vanaf 12:00 uur welkom op het Arena-gebied. De concertorganisatie liet onlangs weten dat het niet de bedoeling is dat je eerder op het terrein aanwezig bent.
De deuren van de Amsterdam Arena gaan rond 16:30 uur open. Vanaf dit moment kun je naar binnen. Het voorprogramma van het One Direction concert begint om 18:00 uur. Om 22:15 is het concert afgelopen.

  • (Tip) Heb je zitplaatsen? Ga niet te vroeg naar de Arena toe. Het zal naar verwachting erg druk worden op het Arena-terrein. Bespaar je energie voor het concert.

 

Voorprogramma
5 Seconds Of Summer is het voorprogramma van One Direction tijdens de Amerikaanse en Europese tour. Deze knappe Australische boys zijn te zien rond 18:oo uur. Uiteraard om het publiek alvast op te warmen voor de jongens van One Direction.

  • (Tip) Leer de hits van 5 Seconds Of Summer alvast uit je hoofd zodat jij bij het voorprogramma al lekker mee kunt zingen!
  • (Tip) Kijk hier voor een voorproefje van 5 Seconds Of Summer

 

Openbaar Vervoer
De Amsterdam Arena is gelukkig op vele manieren te bereiken. Dichtbij de arena liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Duivendrecht. Bij beide treinstations vertrekken ook bussen en metro’s naar allerlei richtingen. De treinstations liggen op loopafstand van de Amsterdam Arena.
Kijk van tevoren altijd even wat vanaf jouw woonplaats de snelste route is. Bij www.9292.nl kun je de beste openbaar vervoer route opvragen.

  • (Tip) Neem voor de zekerheid een trein te vroeg zodat je meer speling hebt in je reistijd. Zo hoef je geen seconde van het concert te missen!

 

Met de auto
Komt iemand je met de auto ophalen, of ga je zelf met de auto naar het concert van One Direction? Ga op tijd weg van huis. Tijdens concerten in de Amsterdam Arena is het altijd een drukke boel op de weg. Beschikbare parkeerplaatsen worden aangegeven met borden in het Arena gebied. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de Kiss and Ride. Dit is erg handig voor halers en brengers, en kost ongeveer € 5,-. Parkeerkaarten en een Kiss and Ride tickets kun je daar ter plekke regelen.

 

Neem oordoppen mee
Vergeet geen oordoppen mee te nemen naar het concert van 1D. Dit is geen overbodige luxe! Het gegil tijdens One Direction concerten is van een onvoorstelbaar hoog volume. Om het gegil te overstemmen, staat de muziek zelfs een paar standen hoger dan bij andere concerten.

 

Laat flesjes, deo en harde voorwerpen thuis
Neem geen petflessen met water of frisdrank mee naar de Amsterdam Arena. Bij de ingang van de Arena vindt er een tassencontrole plaats. Flesjes, (deodorant) spuitbussen en harde voorwerpen zoals colablikjes mogen niet mee naar binnen. Binnen kun je een Arena-kaart kopen. Deze kun je opladen en hiermee kun je binnen drankjes en snacks bestellen. Zorg ervoor dat je niet uitdroogt. drink dus altijd voldoende water tijdens het concert. Drink ook niet teveel want dan moet je vaak naar het toilet, en mis je een deel van de show.

  • (Tip) Je kunt je beker stiekem bijvullen met water bij het toilet.

 

one direction concert

Dure 1D Items
Posters, t-shirts, dekbedovertrekken.. Bij het concert worden allerlei soorten One Direction spullen verkocht. Deze items kosten vaak het dubbele wanneer je deze op de concertlocatie koopt. Je kunt je One Direction items het beste gewoon in de winkel of online kopen. Zie je iets leuks hangen bij een kraampje? Maak er een foto van en bestel het later op het internet. Je houdt dan zeker weten geld over voor een tweede item!

 

Wat trek je aan?
In de Amsterdam Arena kan het erg warm worden. Trek meerdere laagjes kleding aan. Dan kun je iets uit trekken als je het warm krijgt. Heb je staanplaatsen? Ook al ben je niet zo lang, laat die mooie pumps en laarzen met hakken thuis. Voor het concert moet je erg lang staan. Het zou zonde zijn als je niet kan genieten van het concert vanwege zere voeten. Trek dus platte schoenen aan.

 

One Direction Tickets bestellen
De concerten van One Direction zijn uitverkocht. Heb je de voorverkoop gemist en wil je toch naar het concert van One Direction? Concertkaarten zijn nog wel te krijgen via secundaire verkooppunten. Houd er wel rekening mee dat de ticketprijzen soms hoger liggen dan bij de officiële verkooppunten.
Wil je dit concert hoe dan ook niet missen? Kijk dan hier voor een secundaire ticketwebshop.

 

Wees creatief!
Tijdens de show speuren de jongens van 1D met camera’s het publiek af op zoek naar leuke, opvallende dingen om met het publiek te delen. Een gekke outfit of een bord met een grappige tekst.. hoe groter hoe beter! Wil jij dat One Direction jou ziet staan? Wees dan origineel en creatief! Let erop dat je het zicht van de fans achter jou niet blokkeert met jouw creatieve meesterwerk. Zij willen de show ook graag zien.

  • (Tip) Breng een bezoekje aan de Action voor glowsticks, hoedjes of andere gekke dingen!
  • (Tip) ‘Harry Marry me!!” is natuurlijk GEEN originele tekst
  • (Tip) Maak je poster op een stuk stof in plaats van karton. De security kan te grote kartonnen borden in beslag nemen.

 

Jonge fans
Ga je met jonge fans naar het concert van One Direction? Reserveer zitplaatsen. Staanplaatsen worden afgeraden voor directioners onder de 12. De reden hiervoor is dat het vrij druk is op het staangebied.

  • (Tip)Schrijf je telefoonnummer op de arm van het kind met een permanent marker. Gewoon voor de zekerheid.

 

Check je tickets
Controleer je e-tickets goed voordat je naar het concert van One-Direction vertrekt. Kijk of de barcode goed op je ticket staat en of alle tickets een uniek serienummer hebben (serienummer staat onder de streepjescode). Je hoeft je ticket niet in kleur te printen. Zwart-wit is voldoende. Check van tevoren bij welke ingang je naar binnen moet gaan. Als je bij de verkeerde ingang staat mag je hier niet naar binnen, en moet je vervolgens opnieuw in de rij staan bij de juiste ingang. De Entrees worden aangegeven met letters. Deze kun je vinden op je ticket.

 

Drukke menigte
Heb je staanplaatsen voor het concert van One-Direction? Dan zul je vast wel merken dat het erg druk kan zijn op het veld. Voornamelijk vooraan bij het podium. Als je niet zo van de drukte houdt, kun je het beste wat meer achteraan staan. Achterin het veld is het vaak een stuk rustiger.
Als je toch vooraan wilt staan, zul je merken dat het behoorlijk druk en warm kan zijn. Raak niet in paniek als mensen om je heen beginnen te duwen. Probeer je altijd zijwaarts of achterwaarts (zigzaggend) uit de massa te verwijderen zodra je aan vier kanten tegelijk wordt aangeraakt. Blijf rustig en ga langzaam naar een rustigere plek achterin de zaal.

 

Foto’s maken
Natuurlijk wil je veel foto’s en video’s maken van jouw topavond bij 1D. Camera’s zijn gelukkig toegestaan in de Amsterdam Arena. Neem geen professionele camera mee want deze mogen niet mee naar binnen. Laadt je camera/mobieltje van tevoren 100% op. Het maken van foto’s en Video’s met je mobiel zorgt ervoor dat je batterij snel leeg gaat.

  • (Tip) Probeer minstens 20% batterij te sparen voor de terugreis.

 

Handtekening Scoren
Misschien ben jij wel een van de geluksvogels die een kans krijgt op een handtekening van een van de boys. Zorg dus dat je goed voorbereid bent! Neem een permanent marker mee en een vel papier, t-shirt of foto van de jongens.

  • (Tip) Hou altijd je camera bij de hand, want heel misschien scoor jij zelfs een foto met een van de jongens!

 

Setlist
Tijdens het concert wil je natuurlijk lekker meeblèren met alle hits. Laat zien dat jij een echte directioner bent en zorg dat je de nummers en de teksten goed uit je hoofd kent. De songteksten van de nummers kun je hier vinden. De setlist tijdens het concert zal er ongeveer zo uitzien:

  1. Midnight Memories
  2. Little Black Dress
  3. Kiss You
  4. Why Don’t We Go There?
  5. Rock Me
  6. Don’t Forget Where You Belong
  7. Live While We’re Young
  8. C’mon, C’mon
  9. Right Now
  10. Through the Dark
  11. Happily
  12. Little Things
  13. Moments
  14. Strong
  15. Better Than Words
  16. Alive
  17. One Thing
  18. Diana
  19. What Makes You Beautiful

 

Extra Nummers:

  • You & I
  • Story of My Life
  • Little White Lies
  • Best Song Ever

 

Volg One Direction Nieuws
Volg altijd het laatste One Direction nieuws. Zeker in de dagen voorafgaand aan het concert. Zo ben jij als eerste op de hoogte van belangrijke mededelingen, handige tips, leuke feitjes en interessante info.

 

 

Wij wensen jou heel veel plezier bij het concert van One Direction! Heb je al zin in het concert en/of heb je zelf nog een goede tip? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
One Direction Nieuws